Καλωσήρθατε στον Επίσημο Ιστοτόπο του Δήμου Σάμου!

Visit
European version 

 

Ο Δήμος Σάμου, σας καλωσορίζει στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Αρχική
6η πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου 2014
03.06.14

6η πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου 2014.doc 6η πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου 2014.doc (74.00 KB)

 

 
8η πρόσκληση σύγκλησης Οικονομική Επιτροπή Δήμου Σάμου 2014
03.06.14

8η προσκληση Οικονομικής Επιτροπής.doc 8η προσκληση Οικονομικής Επιτροπής.doc (64.50 KB)

 

 
Δελτίου Τύπου: Επίσκεψη υπουργού Τουρισμου Όλγας Κεφαλογιάννη
22.05.14
Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού στο νησί μας, για την οποία ο Δήμος Σάμου δεν έχει ενημερωθεί θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής :
Ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικό θέμα για τη Σάμο και απαιτεί χειρισμούς ανάλογης υπευθυνότητας και εμβέλειας.

Θεωρούμε σημαντική την επίσκεψη της υπουργού αλλά λυπούμαστε που η επίσκεψη αυτή έγινε χωρίς  προετοιμασία και ατζέντα εντάχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία μιας παράταξης.

Λυπούμαστε που η Υπουργός Τουρισμού, η Υπουργός της βασικής βιομηχανίας της χώρας και ενός από τους βασικούς μοχλούς για την έξοδο της χώρας από την κρίση μετατρέπεται, ελπίζουμε άθελά της, από θεσμικό παράγοντα της συντεταγμένης πολιτείας σε μέσο προεκλογικού εντυπωσιασμού.

Λυπούμαστε που η επίσκεψή της γίνεται εν μέσω της τουριστικής περιόδου και σε χρονική στιγμή που δεν μπορεί να προσφέρει κάτι για την τρέχουσα τουριστική περίοδο στη δοκιμαζόμενη Σάμο.

Λυπούμαστε που η επίσκεψη δεν έγινε τον περασμένο Οκτώβριο ή Νοέμβριο όταν σχεδιαζόταν η διαφημιστική εκστρατεία της χώρας και κλεινόταν τα συμβόλαια των τουριστικών πακέτων. 

Λυπούμαστε που κάποιοι λειτουργούν με την λογική των αποκλεισμών και του στενά  κομματικού συμφέροντος εν μέσω πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης.
Λυπούμαστε που ο Δήμαρχος του νησιού δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη εκδήλωση εκτός βεβαίως  εάν αυτή απευθύνεται σε ένα κομματικό ακροατήριο και αποτελεί καθαρά κομματική εκδήλωση.

Λυπούμαστε που δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις της κυρίας Υπουργού, σε μια σειρά θεμάτων όπως οι σκέψεις της Κυβέρνησης για την επίλυση του ακτοπλοϊκού, του κόστους της αεροπορικής μεταφοράς, των θεσμικών μέτρων για την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας στο νησί καθώς και για την διαμόρφωση ενός ευνοϊκού θεσμικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η κυρία Υπουργός θα επιθυμούσε να γίνουν γνωστές οι απόψεις της σε όλους τους Σαμιώτες και όχι μόνο στους ψηφοφόρους του κόμματός της. Λυπούμαστε που κάποιοι μετέτρεψαν μια σημαντική ευκαιρία για το νησί, σε στενή προεκλογική φιέστα και πυροτέχνημα.

Ευελπιστούμε ότι μετά τις εκλογές και την τουριστική περίοδο η κυρία Υπουργός θα βρει τον χρόνο και θα μας κάνει την τιμή να επισκεφτεί το νησί και να συμμετέχει σε μια ουσιαστική ημερίδα με την συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού για την προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

 

                                                     Εκ Δήμου Σάμου

 


 
Δελτίο Τύπου 16-05-2014
16.05.14
Σχετικά με το σημερινό παραλήρημα γνωστής για το ύφος και το ήθος της ιστοσελίδας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: Ο συντάκτης του ... «ρεπορτάζ» σκοπίμως αποκρύπτει την αλήθεια των εγγράφων που δημοσιεύει, ενεργώντας με δόλο και απώτερο σκοπό να εμποδίσει την άσκηση των καθηκόντων του Δημάρχου και των δημοτικών υπηρεσιών όπως αυτές απορρέουν από το Σύνταγμα και τις σχετικές με το νόμο διατάξεις. 
Προς απάντηση των άδικων, αβάσιμων και αστήριχτων κατηγοριών επισημαίνουμε ότι: Όπως  προκύπτει από το  με αριθμό πρωτοκόλλου 13957 έγγραφο του Δήμου, το οποίο και δημοσιεύεται, η υπ’ αριθμόν  73/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΚΡΙΘΗΚΕ ΝΟΜΙΜΗ από την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου /Τμήμα Διοίκησης Νομού Σάμου  με την υπ’ αριθμόν 25965/02.05.2014 απόφασή της, δίνοντας τη δυνατότητα στο Δήμο μας να προβεί στην πρόσληψη είκοσι (20) συμπολιτών μας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών καθαριότητας των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Σάμου.

Σε ότι δε αφορά στη συνέχεια του δημοσιεύματος και την επίκληση της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών  με αριθμό 19, ημερομηνία έκδοσης 23 Απριλίου 2014 και θέμα την αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών κατά το χρονικό διάστημα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής: 
Ο συγγραφέας του ... «ρεπορτάζ» ...ξεχνά να αναφέρει το σημείο της εγκυκλίου με το οποίο διευκρινίζεται ποιες προσλήψεις δεν εμπίπτουν στις απαγορευτικές διατάξεις. 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εγκύκλιο, την οποία και σας επισυνάπτουμε, αναφέρεται ότι : 

“(…) Τέλος, στην ανωτέρω απαγόρευση και μόνο κατά την πρώτη εφαρμογή του ν. 4257/2014 δεν εμπίπτουν, όπως ρητώς αναφέρεται στο άρθρο 78 του εν λόγω νόμου, οι προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και η σύναψη συμβάσεων έργου (και οι προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες) από τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών, προκειμένου για τις ειδικότητες των ναυαγοσωστών, των υδρονομέων άρδευσης, των χειριστών μηχανημάτων, των εργαζομένων στους τομείς της πυρασφάλειας, των παιδικών σταθμών, της καθαριότητας, των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), των αμειβομένων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (ασχέτως ημερομηνίας έναρξης των προγραμμάτων), και των εργαζομένων στις Παιδικές Κατασκηνώσεις.Η εξαίρεση των συμβασιούχων των συγκεκριμένων ειδικοτήτων και καθηκόντων κρίθηκε σκόπιμη είτε λόγω της εποχικότητας των έργων που καλούνται να επιτελέσουν, είτε για λόγους απορρόφησης των κοινοτικών πόρων.(…)”
Ο συντάκτης του «ρεπορτάζ» σκοπίμως παρερμηνεύει και διαστρεβλώνει με επιλεκτικές αναφορές το κείμενο της εγκυκλίου, υποδεικνύοντας λίγες γραμμές πιο κάτω σημείο όπου γίνεται αναφορά σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι δεν εμπίπτουν «στις ως άνω περιπτώσεις» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου.
 

Με βάση όλα αυτά καταγγέλλουμε στον Σαμιακό λαό τις προσπάθειες παρακώλυσης της καθόλα νόμιμης λειτουργίας  των υπηρεσιών του Δήμου και ζητούμε την προστασία του θεσμού από τις αρμόδιες αρχές.

Εκ του Δήμου Σάμου 

 
Πρόγραμμα περιφερειακών εκλογών
16.05.14

Πρόγραμμα περιφερειακών εκλογών.doc Πρόγραμμα περιφερειακών εκλογών.doc (359.50 KB)

 

 
Περισσότερα...
<< Αρχική 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 25 από 328